yeşil frenk üzümlü pasta

Son güncelleme: 22.10.2009 14:15
  • Malzemeler

    Hamur Malzemesi:
    300 g un
    150 g soğuk margarin
    100 g şeker
    1 yumurta
    bir miktar limon kabuğu rendesi.
    Diğer Malzemeler:
    1.5 kilo yeşil frenküzümü
    300 g un
    180 g şeker
    100 g ezilmiş fındık
    portakal kabuğu rendesi
    200 g soğuk margarin
    4 yemek kaşığı portakal marmeladı

    Pastanın Tarifi

    Margarin şeker yumurta ve limon kabuğu rendesi ile hamur yoğurun. Hamuru top haline getirin ve folyoya sarın. En azından 30 dakika süre ile buzdolabına kaldırın.
    Hamuru kağıtlı bir tepside açın birkaç kez çatal batırın. Fırını 200 derecede ısıtın ve hamuru 10 dakika pişirin sonra çıkartın ve ılımaya bırakın. Frenk üzümlerini yıkayarak kurulayın ve ayıklayın. Unu şeker fındık portakal kabuğu rendesi ve margarin ile yoğurarak ştroyseller yapın. Marmeladı hamurun üstüne sürün frenküzümleri ve ştroyselleri üzerine paylaştırın. Pastayı 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
#22.10.2009 10:16 0 0 0
  • resmını bulamadn mı bebegım hanı ona gore yapardık pasta deyınce dayanamıyorm da
#22.10.2009 14:15 0 0 0