Malzemeler

Hamur Malzemesi:
300 g un
150 g soğuk margarin
100 g şeker
1 yumurta
bir miktar limon kabuğu rendesi.
Diğer Malzemeler:
1.5 kilo yeşil frenküzümü
300 g un
180 g şeker
100 g ezilmiş fındık
portakal kabuğu rendesi
200 g soğuk margarin
4 yemek kaşığı portakal marmeladı

Pastanın Tarifi

Margarin şeker yumurta ve limon kabuğu rendesi ile hamur yoğurun. Hamuru top haline getirin ve folyoya sarın. En azından 30 dakika süre ile buzdolabına kaldırın.
Hamuru kağıtlı bir tepside açın birkaç kez çatal batırın. Fırını 200 derecede ısıtın ve hamuru 10 dakika pişirin sonra çıkartın ve ılımaya bırakın. Frenk üzümlerini yıkayarak kurulayın ve ayıklayın. Unu şeker fındık portakal kabuğu rendesi ve margarin ile yoğurarak ştroyseller yapın. Marmeladı hamurun üstüne sürün frenküzümleri ve ştroyselleri üzerine paylaştırın. Pastayı 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
ömr-ü diyar Tarih: 22.10.2009 15:15
resmını bulamadn mı bebegım hanı ona gore yapardık pasta deyınce dayanamıyorm da