:28:

MALZEMELER

4-5 adet orta boy patates
Bir demet yeşil soğan (arzuya göre kuru soğan)
2 adet sivri biber
2 adet domates
5-6 adet zeytin
1/2 limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
1 diş sarımsak
1 çay kaşığının ucu ile karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
Dereotu veya maydanoz (arzuya göre)


HAZIRLANIŞI

Patateslerin şeklinin bozulmaması için; yıkanıp kabukları soyulan patatesler küp küp kesilir ve kaynamakta olan suya atılır. 10-15 dakika haşlandıktan sonra bir kevgire alınır. Diğer tarafta zeytinyağı, limon, bir diş sarımsak, karabiber, tuz ve hardal derince bir kaseye konulup bir el mikseri ile bulamaç haline getirilir. Patatesler soğumadan bu karışımın içine ilave edilir ve tahta bir kaşıkla birkaç kez çevrilir (patateslerin yağı çekmesi sağlanır). Patatesler soğuduktan sonra ince ince kıyılmış sivri biber, kabuğu ve çekirdeği çıkmış, küp küp doğranmış domates, ayıklanıp ince ince doğranmış yeşil soğan ilave edilip patatesler ezilmeyecek şekilde 1-2 defa karıştırılır. Üzerine zeytinler ilave edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 561
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:51
cok guzel
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:55
TaRif icin Tesekkürler....
demet Tarih: 22.05.2006 15:00
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:24
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:04
emeğinize sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 12.01.2006 11:40
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 23:58
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 00:07
teşekkürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.11.2005 17:41
güzel tarifleriniz için teşekkürler