:20:


MALZEMELER

6 iri patlıcan,
1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 baş soğan,
2 domates,
6 yeşil biber,
10 siyah zeytin,
yeteri kadar tuz.


HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır.
Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
demet Tarih: 22.05.2006 11:58
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:49
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 11:36
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 23:48
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 06.12.2005 17:55
tarif için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.11.2005 20:40
Ellerine saglik tesekkurler
casper Tarih: 27.11.2005 22:35
tşekkürler
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 18:09
eline sağlık arkadaşım