Alvarez Bravo

Son güncelleme: 22.10.2009 16:26
  • Alvarez Bravo - Alvarez Bravo Kimdir - Alvarez Bravo Resimleri - Alvarez Bravo Biyografisi - Alvarez Bravo Hakkında

    Manuel Alvarez Bravo ya da Alvarez Bravo (d. 2 Şubat 1902 - ö. 19 Ekim 2002), Meksikalı fotoğrafçı.

    Alvarez Bravo, 2 Şubat 1902'de Meksika'nın başkenti Mexico City'de doğmuştur. Genç yaşta resim ve müzikle ilgilenmeye başlayan Bravo, ilk makinesini 1923 yılında almış, teknik ve esnetik fotoğrafları ise 1925 yılında amatör olarak çekmeye başlamıştır. Hayatı boyunca politika, insanlar ve Meksika Devrimi'ni fotoğraflarına konu eden Bravo, 2002 yılında uykusu esnasında vefat etmiştir.

    Bravo'yu günümüzün tanınan fotoğrafçılarından biri yapan, Meksika insanının kültüründen beslenen kökenini karelerin kusursuz bir biçimde yansıtmasıdır.
    Güney Amerika kültürünün temel öğelerini yansıtmasındaki başarısı, estetik düzeydeki kusursuzluğu onun geç de olsa belli bir ünü yakalamasını sağlamıştır. Hem Güney Amerika kökenli pagan geleneklerinden hem de Hispanik kökenli Katolik inanç sisteminden beslenen melez bir kültür olarak adlandırabileceğimiz Meksika kültürü çalışmaları için ona geniş bir kaynak oluşturmuştur. Bravo'nun bu kültürel zenginlik içerisinden sıklıkla başvurduğu özellikle alt sınıfları merkeze alan insani etkileşimin inceliklerini, rüyaların, ölüm, ve sürmekte olan yaşamın dışavurumcu ifadelerini üretmek olmuştur.
#22.10.2009 16:26 0 0 0