Pirinçli Avakado Salatası

Son güncelleme: 03.05.2006 14:22

  • PIRINÇLI AVAKADO SALATASı

    MALZEMELER

    200 gr. Amerikan Pirinci
    1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
    2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
    1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
    1 küçük baş ince doğranmış soğan
    3 yemek kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı soya yağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
    1 diş sarımsak (ince doğranmış)
    İsteğe bağlı acı biber
    Yeşil salata yaprağı
    Süslemek için domates dilimleri ve güller


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..

    (6 kişilik)

    Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içerir.
#17.10.2005 14:34 0 0 0
  • Ellerine emegine saglik
#17.10.2005 19:07 0 0 0
  • ilğinç bir tarif denemekte yarar var.saol
#28.10.2005 23:15 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#29.10.2005 14:53 0 0 0
  • AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 23:30 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler.
#12.01.2006 09:29 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#26.02.2006 20:44 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#03.05.2006 14:22 0 0 0