:4:
PIRINÇLI AVAKADO SALATASı

MALZEMELER

200 gr. Amerikan Pirinci
1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
1 küçük baş ince doğranmış soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
İsteğe bağlı acı biber
Yeşil salata yaprağı
Süslemek için domates dilimleri ve güller


HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..

(6 kişilik)

Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içerir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
demet Tarih: 03.05.2006 15:22
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 26.02.2006 21:44
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 10:29
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 00:30
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
corleoni Tarih: 29.10.2005 15:53
eline sağlık kardes
SU-PERISI Tarih: 29.10.2005 00:15
ilğinç bir tarif denemekte yarar var.saol
dostbildiklerim Tarih: 17.10.2005 20:07
Ellerine emegine saglik