:4:


MALZEMELER

2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 600
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 18:58
teşekkürler
demet Tarih: 08.05.2006 15:52
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 26.02.2006 04:29
paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 10:57
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 23:31
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
masarac Tarih: 23.12.2005 23:21
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
stugal Tarih: 19.12.2005 16:55
sağol ellerine sağlık
dostbildiklerim Tarih: 17.11.2005 18:51
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 31.10.2005 23:33
ellerinize sağlık teşekkürler