MALZEMESİ

1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
2 Orta boy soğan,
1 Kaşık yağ,
1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı tuz,
1 Su bardağı yoğurt,
2 Yumurta (Bir tanesi üstüne sürülecek)
1 Su bardağı erimiş margarin.
1 Tatlı kaşığı tuz.

YAPILIŞI

1.Yeşil mercimeği temizledikten sonra bol suda iyice pişene kadar haşlayınız ve suyunu süzünüz,
2.1 Kaşık yağda 2 soğan rendesini hafif kavurarak mercimeği katınız ve karıştırınız, Yeterince tuz ve karabiber ilâve ediniz,
3.Bir bardak yoğurdu 1 yumurta, 1 çay bardağı ılık su ve tuz ilâvesi ile karıştırınız,
4.Aldığı kadar un ile açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
5.8-10 parçaya ayırınız ve bezeleri 10-15 dakika dinlendiriniz,
6.Her bezeyi kare şeklinde açarak yağlayınız.Önce enine, sonra boyuna uçe katlayınız, katlarken aralarına tekrar yağ sürünüz.
7.İşlem bitince hamuru buzdolabında I saat bekletiniz,
8.Her parçayı 1,5 mm kalınlığında tekrar açarak yağlayınız.
9.Hazırladığınız mercimekli içten bir kenartfia koyunuz ve birkaç kere döndürerek rulo yapınız, 10.Yağlanmış tepsiye diziniz,
11.Üzerine yumurta sarısı sürererç orta ısılı fırında pişiriniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 363
favori
like
share