MALZEMELER

1 kg patlıcan
4 diş sarmısak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
3/4 su bardağı tahin
200 gr süzme yaoğurt
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 709
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 17:34
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:31
Ellerine Saglik
refik Tarih: 12.06.2006 11:22
paylaşımların için teşekkürler
demet Tarih: 22.05.2006 17:23
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 20:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 20:39
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 11:46
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 00:14
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 17.11.2005 18:28
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler