Malzemeler:

5 adet kuru beyaz soğan (Haslamak icin)
1 çay bardağı pirinç
100 gr orta yağlı kıyma
2 dis sarımsak
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 adet için kuru soğan (Ic malzeme icin)
1 çay kaşığı kara biber ve kimyon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:

1. Tencerenin içine bir miktar su koyup, ocaga kaymasi icin yerlestirelim.

2. Soğanların dış kabuklarini soyduktan sonra, boylamasina bıçakla ile bir çizgi atılır.

3. Kaynayan suya soganlari koyar, yumuşayıncaya kadar haşlarız.

4. Haşlanmis soğanlar kolay bir şekilde kendiliginden yaprak şeklinde ayrılıyor.

5. Hazırladığımız iç harcımızı ceviz büyüklüğünde alıp soğanın içine yerlestirip, rule şeklinde sarıyoruz.

6. Soğan sarması çok kolay ve pratik bir yemek. Herkese afiyet olsun

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 403
favori
like
share