Bir Hayalin Serüveni

Son güncelleme: 23.10.2009 23:39
  • Bir Hayalin Serüveni - Gökhan Şener - Aşk Hikayeleri

    Güneşin özlemiyle doğmuşundur. Hep onu ararsın. Bir gün gelecek, sana görünecek umuduyla tutunursun hayata. Bu umut kurtarır seni beklide hayatın karmaşasından. Arar durursun, bıkmazsın. Çünkü bilirsin bir gün güneşin seni de aydınlatacağını. Hep bulutlara bakarsın bu umutla. Bulutların arasından yüzüne çarpacak ışığı beklersin.

    Ve bir gün özlemle, sabırla, aşkla beklediğin o ışık bulutların arasından ulaşır sana. Öyle sarılırsın ki o ışığa, kendini öyle bırakırsın, hapsedersin ki kendini ona artık ondan başka bir şey algılayamazsın. Aklını, kalbini, her yerini sarar o ışık. Tarif edemez mutluluk verir sana. Bulutlara düşman olursun güneşi sana tam göstermediği için. Kavga edersin bulutlarla dağılsınlar gökyüzünden seni onunla bıraksınlar diye. Bulutlar yavaş yavaş dağılamaya başlar. Dayanamazlar güneşe olan sevgine. Bulutlar hüzünle mekanını terk ederken sen güneşi daha da çok gördüğün her an sevginde büyür güneşine.

    Güneş batar, gece olur. Aslında güneş batmaz o hep ordadır. Dünya seni onunla baş başa bırakmak ister, kapatır gözlerini sizi yalnız bırakır. Öyle güzeldir ki geceler uyuyamazsın sevinçten, korkarsın uyumaktan bir bakıma. Rüyanda güneşini görememekten korkarsın. Öyle seversin ki onu, günlerce uykusuz kalsan da zarar veremez sana uykusuzluk. Gözlerinde hep onun yansıması vardır. Gözlerin hep onu görür. Çünkü dünyan o olmuştur, her şey onu hatırlatır sana. Aya bakarsın o da bakıyor diye, yıldızları izlersin onun güzelliğinin yansımasını görebilmek için.

    Dünya gözlerini açar. Aşkını simgeleyen o karanlık kendisini aydınlığa bırakır. Bu sefer sevgin için başka bir mücadele başlar. Bulutları tamamen yok edebilmek, güneşini tamamen görebilmek, ona yazdığın şiirleri, anlatmak istersin sevgini. Ya da onu bulutların arasından alıp aşkınızı simgeleyen geceye ulaşmak istersin onunla. Yıldızları izlemek istersin onunla. Aslında kimse sizi görmezken sen onun yeşil gözlerine bırakmak istersin kendini. Daha fazla hiçbir şey mutlu edemez seni onun gözlerinin seyrine dalmaktan.

    Hep bu hayallerle yaşarsın. Ama aklında hep bir korku vardır. Ya bulutlar geri dönerse, ya güneşinin önünü kaplar sana onu göstermezlerse Hep kaçmaya çalışırsın bu korkulardan. Ama bir gün gelir ki bulutları sen getirirsin geri. Hatalardan kaçarken en büyük hatayı yaparsın ve kaybedersin onu. Ama farkında olmazsın, isteyerek yapmazsın bunu. Yine de bu suçunu gölgelemez tabi.

    Bulutlar geri gelir, keserler güneşinin önünü, artık ulaşmaz sana seni hayatta tutan o ışıklar. Aşkını simgeleyen geceler artık zindan olur. Ay ve yıldızlarda celladın. Öyle dayanılmaz acı verir ki kaçıp gitmek istersin, onu da yapamazsın. Affet diyemezsin çünkü olanlara sen sebep olmuşsundur. Ama hep beklersin. O zindan da cellatlarla baş başa acı çeksen de beklersin. Güneşi ararken var olan umudun yoktur ama gene beklersin.

    Güneşimi göremeyeceğim diye geceleri uyumazken bu sefer uyumak istersin sonsuza dek. Bu da olmaz. Zindanda gözlerin o ışığı ararken çile çekersin. Pişmansındır ama fayda etmez. Elinde olmadan da olsa sen getirmişsindir bulutları.

    Çekilirsin köşeye onu beklersin. Dünyada gelmez belki. Cennette kavuşurum belki dersin. Ölmek istersin ama cellatların öldürmez acı çektirir sana. Dünyada da cennette de bir köşede seni bekleyeceğim.


    Gökhan Şener
#23.10.2009 23:39 0 0 0