Tatlı İsteğinizi Önleyen 10 Meyve

Son güncelleme: 24.10.2009 02:32

  • noimage



    Tatlı hayatımızın vazgeçilmez besinlerinden biri. Peki aslında çok zararlı bu alışkanlıktan kurtulup krizi meyvelerle nasıl önleriz?

    Anneniz size küçükken çok fazla meyve yemeniz için tembihlemiştir. Sizin sağlıklı olmanız için sizden daha fazla çaba göstermiştir, meyveler kolesterol içermezler, yapılarında kalbiniz için iyi bir kaynak olan lifler içerirler and kimyasal yapılarında kanser olmanızı engelliyecek maddeler vardır ve 2. şekil diyabetleri ve kilo vermenizde size destek olurlar. Kavununuzun içine biraz greyfurt ve çilek ilave edin ve tartıdaki sola doğru olan değişimi izleyin.


    Kilo verdiren meyveler


    Herkes kendilerini memnun edecek kilo verme planları, memnun edici bir tokluk ve kalorilerin yok olmasını ister. Hile ise enerji yoğunluğu düşük olan besinler seçmekten geçiyor veya yiyeceğin gram ağırlığı başına düşen kalorinin az olduğu yiyecekler. Yüksek su ve lif içeren besinler, düşük enerji yoğunluğu, daha fazlası siz kalorilerinizi ve kilolarınızı verirken bunlar sizin kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

    Birinci en iyi yol vücudunuzu düşük enerjili besinlerle doldurmak ve bunun için en iyi besin kaynağı meyvelerdir. Fakat herhangi bir meyve değil. Konserve meyveler yüksek şurup içerirler ve konserve meyveler hafif bir şurubun iki katı kadar enerji içerirler. Kurutulmuş meyvede taze meyveden 4 kat daha fazla enerji vardır, çünkü içindeki su tamamen kurumuştur. En iyi seçim taze olanlardır. Bütün besinler kalori olarak çok düşüktür sizi tok ve memnun hissettirirler. Kilo vermeniz için en iyi meyveler greyfurt, kavun, karpuz, yaban mersini, çilek, dut, papaya ve şeftalidir.



    DipNOT : Ç(Alıntıdır...)
#24.10.2009 02:32 0 0 0