:5:
VENÜS SALATASı

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet marul göbeği
4 adet kırmızı turp
1 adet salatalık
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuç
4 baş pancar
üzüm sirkesi
zeytinyağı
karabiber
maydanoz
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 753
favori
like
share
robertokazim Tarih: 14.10.2006 19:12
sagol dostum
DİDEM Tarih: 01.10.2006 15:31
paylaşımların için teşkkürler ellerinize saglık
unique Tarih: 19.09.2006 09:26
:70: güzellere özel.... :3: tarif icin cok saol...
refik Tarih: 09.09.2006 01:01
paylaşımların için teşkkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:35
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 19:36
teşekkürler
demet Tarih: 03.05.2006 16:28
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 26.02.2006 21:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 10:34
Paylaşımınız için teşekkürler.