Enerji içeceklerine dikkat!

Son güncelleme: 27.10.2009 01:20
  • Daha önce anjiyo geçiren 60 yaşındaki Bayram Altın çok sayıda enerji içeceği içtikten sonra kalp yetmezliğinden öldü.

    Uzmanlar uyarıyor: Dikkat, bu içecekler kalp ritmini bozar, krizi tetikler.

    Zeytinburnu'nda iddiaya göre Bayram Altın (60) balık yedikten sonra üzerine birkaç kutu enerji içeceği içti. Bulantı, baş dönmesi ve mide ağrısı gibi rahatsızlıklar hissetmeye başlayan Altın, sokakta yürüyemeyecek duruma geldi. Yaşlı adamı fark eden çevredeki vatandaşlar ambulans çağırdı. Altın görevlilere enerji içeceği içtiğini söyledi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen talihsiz adam olay yerinde hayatını kaybetti.

    AŞIRI KAFEİN ZARARLI

    Doktorun incelemesi sonucunda Altın'ın kalp yetmezliğinden öldüğü tespit edildi. Altın'ın yeğeni dayısının kalp yetmezliği olduğunu ve geçen yıl anjiyo geçirdiğini söyledi. Bu içeceklerin vücuda zararı olup olmadığını ise uzmanlara sorduk.

    İşte görüşler: Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, enerji içeceklerinin balıkla birlikte tüketilmesinin zararı olmayacağını kaydetti. Ancak aşırı miktarda kafein içeren enerji içeceklerinin kalp hastaları için zararlı olduğuna değinen Sönmez, "Kesinlikle içmemeleri gerekir. Ritim bozukluğu ve çarpıntı yapabilir" dedi.

    YAŞLILAR HİÇ İÇMEMELİ

    Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç Dr. Harun Arbatlı da şunları söyledi: "Güçlü yemekler yenirken veya yedikten sonra enerji içeceği gibi uyarıcı nitelikteki içeceklerin tüketilmemesi gerekir. Alkolle birlikte kesinlikle alınmamalı. Kalp hastalarında bu içeceklerin mutlaka yan etkisi olur. Özellikle yaşlıların yüksek tansiyon, çarpıntı hatta kalp krizi geçirmesine neden olabilir."
#24.10.2009 11:08 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım..
#27.10.2009 01:20 0 0 0