Galfimya

Son güncelleme: 24.10.2009 14:09
  • Galfimya, Galphimia faydası , Alternatif Tıp Tedavisi

    Familyasi: Malpighiyagillerden, Malpighiagewaechse, Malpighiaceae

    Drugları: Galfimya Yaprağı: Galphimiae folium
    Galfimya Çiçeği: Galphimiae flos
    Galfimya yaprak ve çiçeği kurutulduktan sonra tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır.

    Botanik: Vatanı Orta Amarika olan bu bitki yetiştiği yöreye göre 0,5-5 metre boyunda olabilen bazen bir ağaç, bazende bir funda görünümündedir. Yaprakları karşılıklı oval şekilde, kenarları bütün, derimsi, koyu yeşil renkte 1-2 sm eninde 3-5 sm uzunluğunda ve kısa saplıdır. Çiçekleri sarı renkte olup beş taç yapraktan oluşur ve saki taç yaprakları kısa saplı kahve kaşığıymış gibi bir görünüm verir. Ortada 5-12 adet dölenme tozluğu bulunur ve bunlarda sarı renktedir. Taç yaprakları saran kupayaprakları oldukca küçük ve yeşil renktedir. Günümüzde birçok ülkede kültür ve süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Galfimyanın bugüne kadar yayınlanan konuyla ilgili kitaplarda fotografını görmedim. Muhtemelende ilk galfimya fotografını çekende benim. Bfotografı Dresden Üniversitesinin Botanik bahçesinde çektim.

    Yetiştirilmesi: Galfimya Türkiyenin Akdeniz bölgesindedışarıda kendiliğinde yetiştirilebilir, fakat diğer bölgelerdekışın seralarda olması gerekir.
    Hasat zamanı: Yaprak ve çiçekleri Mayıstan Ekime kadar toplanarak kurutulduktan sonra tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır.



    1-) Bahar nezlesi olan hasta üzerinde 27 doktorun kendi muayenehanelerinde 1987'de ilkbahardan sonbahara kadar galfimya tentürü ile tedavi denemeleri yapılmıştır. Bu tedavi denemesinin sonunda hastaların % 81 oranında başarılı olduğu tesbitedilmiştir. Galfimyanın genelikle gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapakkapaklarının iltihaplanmasını önlediği gözlemlenmiştir. (ZP.01.96.52)

    2-) Ulm Üniversitesinden bir grup ilim adamı ile doktorların ortaklaşa 1980'de 86, 1982'de 85 ve 1984'de 216 hasta üzerinde 5 hafta süren deney ,gözlem ve test sonucunda hastaların %70-90'ında iyileşme gözlemlenöiştir (Hufeland Jurnal 3.86.56). Bu tedavi denemesine sadece akut hasta olan ve gözlerinde kızarma, şişme, sürekli ve ağlamaklı gözyaşı ve göz yanması ile burunda kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı gibi haller gözlenen kişilerseçilmiştir. Genelikle galfimya D4, yani 1 ml galfimya tentürü bir litre % 43-70 lik alkolle karıştırılması ile eldeedilir. Bu tentürden günde 3 defa 10 damla 4-6 hafta süreyle alınır.

    3-) Bügün (20.03.02) gözlerim kaşınmaya başladı ve ovalamaktan kıpkırmızı oldu. Bir damal D4 Galfimya tentürünü gözlerime sürdüm, kaşıntılar geçti. Sonra allerji rahatsızlıklar yeniden ortya çıktı ve galfimya yetersiz akaldı. Galfimya tentürü çoğu zaman etkisiz olabilir. Bu gibi durumlarda çörekotu çayı veya Gökçek İksiri ile tedavi edilebilir. Akut hallerde çörek iyi gelir, fakat kronikleşmiş allerjik rahatsızlıklarda uzun süre aloe vera veya noni alarak immün sistemini güçlendirmek gerekir.

    Kulanılması:a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmıştır, fakat yeterli değildir.. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Galfimya yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin alerjiye karşı Çörek-, Limon-, ZYE preparatları veya Gökçek İksiri daha etkilidir.

    Çay: Galfimya çok zehirli olduğundan çayı içilmez.

    Yantesiri: Galfimyanın bilinen bir yantesiri yoktur, şayet tarife uyulursa, fakat bahar nezlesine karşı Gökçek İksiri veya çörekotu daha etkilidir. Her türlü allerjik rahatsızlığın temelinde bağırsak mantarları sebep olmaktadır ve bunların üretiği zehirli gazlar ve zahirli alkoller hücre yapısını bozar. Bozulan hücre yapısı nedeniyle hücreler allergenlere karşı aşırı reaksiyon göstererek allerji ortaya çıkar. Bunu önlemenin tek yolu bağırsak florasını yeniden dengelemekle mümkündür.


    Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

    Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, fakat karpuz da tatlıdır ve bu da mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içer
#24.10.2009 14:09 0 0 0
  • Galfimya Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 24.10.2009 14:09