[COLOR="silver"]Malzemeler :

120 gr (bir buçuk paket) bitter çikolata
50 gr tereyağı
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya (ben koymadım)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 silme tatlı kaşığı karbonat
bir tutam tuz
1 su bardağı doğranmış ceviz

Yapılışı

1) Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp ben marie usulü devamlı karıştırarak eritelim. İçine tereyağını da ilave edip tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
2) Erimiş çikolata karışımına şeker, pekmez, 1 yemek kaşığı su ve eğer kullanacaksanız vanilyayı ekleyip, tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım.
3) Çikolata ılındığında içine 2 yumurtayı ilave edelim. Mikser veya çırpma teliyle, yumurtayı 4-5 dakika kadar çırpalım. Cevizi ilave edip tekrar karıştıralım.
4) Un, kakao ve karbonatı eleyerek bir kaba alalım ve içine bir çimdik tuz ilave edip hepsini karıştıralım. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşık ile iyice karıştıralım (yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde ediyoruz).
5) Hamuru önceden yağladığımız 20x20 cm ebatlarındaki bir kalıba boşaltıp, üzerini spatula yardımıyla düzeltelim.
6) Önceden 170 derece ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kekin ortasına batırdığımız kürdana biraz hamur yapıştığında keki fırından alabiliriz. Çünkü ortasının biraz nemli kalması gerekiyor.
7) Kalıbı fırından çıkarıp oda ısısına gelmesini bekleyelim ve kare parçalara bölerek servis edelim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 338
favori
like
share