Midye pilavı

Son güncelleme: 24.10.2009 15:56
  • Midye pilavı Malzemeler

    Amerikan pirinci 350 gr
    Soğan 200 gr
    Midye 1.2 lt
    Toz şeker 50 gr
    Soya yağı 100 ml
    Fındık içi 100 gr
    Kuru üzüm 50 gr
    Kaynamış su 1.3 lt
    Tuz
    Kuru nane
    Yenibahar
    Karabiber
    Limon


    SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

    Protein 12 gr
    Yağ 26 gr
    Karbonhidrat 50 gr
    = 2218 Kj
    530 kcal
    Tarif

    Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm fındık tuz şeker nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.
#24.10.2009 15:56 0 0 0