Carbonara soslu Makarna

Son güncelleme: 24.10.2009 17:37
  • Carbonara soslu Makarna Tarifi

    MALZEMELER
    1 paket kıza uzun makarna
    200 gr. jambon
    15 ml. sıvıyağ
    2 diş sarmısak
    125 gr. krema
    75 ml. süt
    3 adet yumurta sarısı,
    90 ml. beyaz şarap
    80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini
    4 adet taze soğan


    YAPILIŞI
    200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp doğrayın.

    Tavada 15 ml. sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. 2 diş sarmısağı ayıklayın ve ince ince kıyın.

    Jambonla sarmısakları karıştırın. Sıcakta tutun.

    Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap ve 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teli yardımıyla çırpın.

    Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın.

    Taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpin.
#24.10.2009 16:07 0 0 0
  • emegine saglik ama jambon ne?ögrenebilirsem mutlaka deneyecegim.
#24.10.2009 17:37 0 0 0