çavdar ekmeği nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 3 cup Sinangil Çavdar ekmeği karışımı
* 1 cup oda sıcaklığında su
* 1/8 cup küçük doğranmış kurutulmuş domates
* 1/3 cup küçük doğranmış ceviz
* 1,5 tsp kuru maya
* 1 tbsp şeker
* 1 tbsp zeytinyağı
* 1 tsp tuz

YAPILIŞI:

1. Ekmek makinasının hamur yoğurma kabına suyu, mayayı ve zeytinyağını alın.
2. Üzerine unu eşit biçimde boşaltın.
3. Tuzu ve şekeri kabın farklı iki köşesine koyun.
4. Temel ekmek programında pişirmeye başlayın.
5. Uyarı sesi geldiğinde cevizi ve kuru domatesi de ekleyin.
6. Sürenin sonunda ekmeği makinadan çıkarıp kapalı bir yerde muhafaza edin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 435
favori
like
share