Katmer Poğaça

Son güncelleme: 24.10.2009 19:02
  • poğaça tarifleri - katmer poğaça nasıl yapılır
    noimage
    MALZEMELER:

    * 1 su bardağı süt (ılık olacak)
    * 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
    * 1 çay bardağı sıvıyağ
    * 20 gr yaş maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 1 tatlı kaşığı şeker
    * aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar)
    * Üzeri için tereyağı
    * İçi için beyaz peynir

    YAPILIŞI:

    1. Mayayı çok az suda eritin. Diğer malzemelerin tümünü karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
    2. Hamuru 8 eşit parçaya bölün, her birini çok az unladığınız zeminde tabak büyüklüğünde açın, üzerine tereyağı sürün ve yufkaları üst üste koyun. En üsttekine yağ sürmeyin.
    3. Yufkaları fazla ezmeden yavaş hareketlerle 60-70 cm çapına gelene kadar oklavayla açın.
    4. 12 eşit üçgene kesin, geniş kısmına peynir koyup sigara böreği gibi sarın. (kenarlarını içe doğru kapatmayı unutmayın) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları yerleştirin.
    5. 30-40 dakika mayalanmaya bırakın, sürenin sonunda yumurta sarısını sürün ve 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
#24.10.2009 19:02 0 0 0