MALZEMELER

500 gr kıyma
1 kg dolmalık biber
5 adet domates
1.5 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Biberlerin üst taraflarını kesin. Domateslerin içlerini kaşıkla boşaltıp, çıkardığınız etli kısımları kıymaya karıştırın. Çentilmiş iki baş soğanı, yıkanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, biberi de kıymaya ekleyin. Yarım fincan su ve bir çorba kaşığı ayçiçek yağı ilavesiyle kıymayı yoğurun. Su ve ayçiçek yağı dolmanın daha yumuşak ve gevşek olmasını sağlayacaktır. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarım bardak suyu katarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:10
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 10.12.2005 11:00
ellerinize sağlık paylaşımlarınız için