salata tarifleri - barbunya salatası nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 3 su bardağı ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane iri boy kuru soğan
* 4-5 yemek kaşığı yoğurt
* yarım demet maydonoz
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz, kırmızı pulbiber

YAPILIŞI:

1. Barbunyaları üzerini geçecek kadar suda tuz katarak haşlayın, bir süzeğe alın, suyunu süzsün.
2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Barbunyaları ilave edip suyunu çekene kadar harlı ateşte kavurun.
3. Barbunyaları servis tabağına alın, soğutun.
4. İyice çırptığınız yoğurdu barbunyanın üzerine gezdirin.
5. İnce kıyılmış maydonoz ve pulbiber serpip dolapta soğutun, servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 740
favori
like
share