MALZEMELER

12 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
2 adet domates
8-10 adet soğan
350 gr. pirinç
1 kahve fincanı üzüm
1 kahve fincanı fıstık
2 çorba kaşığı şeker
Yarım paket tarçın
Yarım paket yenibahar
1 demet nane
2 bardak Ayçiçek,yağı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 440
favori
like
share
COCO Tarih: 19.06.2008 22:19
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:37
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:52
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: