MALZEMELER
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat


HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

8-10 Kişilik

Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 706
favori
like
share
COCO Tarih: 19.06.2008 22:20
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:33
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:52
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: