MALZEMELER

2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
1 adet küp doğranmış domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:27
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:52
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: