Mumların İnsan Psikolojisini Etkilediğini Biliyor musunuz

Son güncelleme: 24.10.2009 23:37
  • Mumların İnsan Psikolojisini Etkilediğini Biliyor musunuz?



    noimage

    Artik mumlara bicimleri, kokulari ve renkleriyle sadece bir aksesuar olarak bakilmiyor. insan psikolojisini etkiledigine dair ciddi iddialar var. Bunlari bilmek ister misiniz?

    Yesil mum
    Hareketin ve verimliligin sembolu olarak goruluyor ve vucut-beyin enerjisini dengeledigi soyleniyor. Doga tutkusunu arttirdigi da iddialar arasinda.

    Mavi mum
    Renk uzmanlarina gore algi yeteneklerimizin uyanmasina ve icsel yeteneklerimizin farkina varmamiza yardimci olan en etkili mum.

    Beyaz mum
    Safligin ve gucun sembolu olarak kabul ediliyor. Ayrica birlikte yandigi diger mumlarin da etkilerini artiriyor.Beyaz bir mum duman cikariyorsa, cevredeki negatif dusunce ve etkileri yok ettigi soyleniyor. Eger duman bir sure sonra kesiliyorsa, o bolge her cesit olumsuzluktan arinmis sayiliyor.

    Siyah mum
    En guclu ve koruyucu mumlar olarak kabul ediliyor. Pek cok dinde, ayin ve torenlerde siyah mumun kullanilmasi buna baglaniyor. Uzmanlar, asiri kullanimin depresyona yol acabilecegini iddia ediyor. Bu yuzden onerileri, siyah mumun, beyaz renkli mumlarla bir arada kullanilmasi.

    Kirmizi mum
    Bu yorumu yapmak icin aslinda uzman olmaya hic gerek yok. Kirmizi ask ve romantizmin sembolu olduguna gore, kirmizi mumlar da ayni etkiyi yaratacaktir. Nitekim uzmanlarda ayni seyi soyluyor.

    Pembe mum
    Sevginin ve basarinin sembolu olarak bakiliyor. Onurlu, bilincli ve saf bir hayatin ozellikleri pembe mumlarda toplandigi soyleniyor.

    Turuncu mum
    Neseyi ve yaraticiligi artirdigi iddia ediliyor. Sonucunu gormek icin ders calisirken, calisma masanizda turuncu mum yakarak kucuk bir deney yapabilirsiniz.

    Gri ve gumus rengi mum
    Acikligin ve seffafligin sembolu olarak goruluyor. icinde gizli kalmis yetenekleri ortaya cikarmak isteyen kisilere, calisma esnasinda bu mumlardan yararlanmalari tavsiye ediliyor.

    Kahverengi mum
    Bu mumlar tarafsiz, notr ozellikler tasiyor. Kisacasi negatif veya pozitif bir etkisi oldugundan soz edilmiyor.

    Mor ve eflatun mum
    Bu renk mumlarin kiside basari ve arzularini harekete gecirdigi ifade ediliyor.

    [Alıntı]
#24.10.2009 23:37 0 0 0