MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
8 adet büyük boy dolma biber
1-1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
300 gr. Konserve mısır (suyu süzülmüş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
1/2 çay kaşığı toz kimyon
50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Süslemek için kırmızı biber halkaları


HAZIRLANIŞI

Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.

Her servis 282 kalori, 9 gr. Protein, 10 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 463
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:34
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:52
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: