içindekiler

1 soğan
400 gr kereviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
500 ml et suyu
240 gr doğranmış domates (konserve)
100 gr süt kreması
3 dilim tost ekmeği
Yarım çorba kaşığı margarin

hazırlanışı

Soğanı soyup doğrayın. Kerevizi soyup yıkayın. Yeşil kısımlarını kesip bir kenara ayırın. Diğer kısımlarını doğrayın.
Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğan ve kerevizi ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın.
Üzerine et suyunu dökün ve yaklaşık 20 dakika kereviz yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın.
Kerevizli karışımı domates ve süt kreması ile birlikte robotta püre haline getirin.
Hazırladığınız çorbayı yeniden ısıtın. Tuz ve karabiber ekin.
Tost ekmeğini minik minik doğrayıp çok az margarinde altın sarısı rengi alana kadar kızartın.
Çorbayı servis yaparken hazırladığınız bu kıtırlar ve kereviz yeşillikleri ile süsleyin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 427
favori
like
share