:25:
MALZEMELER

2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç (doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 domates
2 şeker kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve kimyon


HAZIRLANIŞI

Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 546
favori
like
share
COCO Tarih: 19.06.2008 22:22
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:16
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:19
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 20:19
tarif için teşekkürler eline saglık