Tavuklu Risotto

Son güncelleme: 25.10.2009 09:47
  • Tavuklu Risotto tarifi - Tavuklu Risotto yapilisi - Tavuklu Risotto nasil yapilir
    noimage
    Malzemeler,

    2 bardak Risotto pirinci

    2 yemek kaşığı tereyağı

    300 gram tavuk göğüs fileto

    150 gram mantar

    1 adet kuru soğan

    2 diş sarımsak

    5 bardak tavuk suyu

    Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

    1 demet maydanoz

    2 yemek kaşığı krema

    Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

    Hazırlanışı,

    Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.

    Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın.

    Tavaya tereyağını alıp kızdırın.

    Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun.

    Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun.

    Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun.

    Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin.

    Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

    Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.

    Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın.

    Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin.

    Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin.

    15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

    Afiyet olsun

    Püf Noktası: Risotto'nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır. Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz.
#25.10.2009 09:47 0 0 0