Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Tavuklu Risotto
Tavuklu Risotto
533
Son güncelleme: 25.10.2009 09:47
Nerqish
Tavuklu Risotto tarifi - Tavuklu Risotto yapilisi - Tavuklu Risotto nasil yapilir
Malzemeler,
2 bardak Risotto pirinci
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tavuk göğüs fileto
150 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 bardak tavuk suyu
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı krema
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın.
Tavaya tereyağını alıp kızdırın.
Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun.
Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun.
Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun.
Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin.
Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın.
Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin.
Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin.
15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktası: Risotto'nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır. Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz.
#25.10.2009 09:47
0
0
0
Tavuklu Risotto Konusuna Benzer Konular
Tavuklu GÜL BÖReĞi
28.07.2004
Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci
22.03.2009
Tavuklu Patlicanli Marita
10.04.2005
TAVUKLU MAKARNA SALATASI
21.09.2005
TAVUKLU ZARF BÖREĞİ
21.09.2005
Plastik Gıda Ambalajı
25.10.2009 09:47
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Adapazarı Duşakabin