BÖBREK SOTE

Son güncelleme: 07.07.2008 14:23
  • MALZEMELER

    750 gr dana böbreği
    2 büyük soğan
    3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
    3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 demet maydanoz
    1 kahve fincanı sirke
    kimyon
    karabiber
    tuz



    HAZIRLANIŞI

    Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.
#17.10.2005 17:14 0 0 0
  • tarifin için saol
#11.11.2005 20:02 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:08 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:35 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:23 0 0 0