MALZEMELER

4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haşlama
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr çiğ krema
25 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay fincanı beyaz şarap
25 gr un
sıcak su
tuz, biber


HAZIRLANIŞI

Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 441
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:20
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:42
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 10:07
ellerine sağlık saolasın