Dünya Derbileri Sıralaması

Son güncelleme: 27.10.2009 14:14
  • İşte dünyanın en büyük derbisi!

    Dünyada futbol derbilerini araştıran bir internet sitesi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin dünyanın en büyük çekişmesinin yaşandığı maçlar olduğunu bildirdi.

    Derbi maçlar konusunda araştırmalar yaparak, puanlamaya giden "Footballderbies.com" adlı internet sitesi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabeti, 8.6 puan vererek listenin ilk sırasına yerleştirdi.Sitenin, şehir derbileri, yerel derbiler ve ayrı şehir takımlarının rekabeti şeklinde 3 kategoriye ayırdığı listede, "sarı kanaryalar" ile "cim bom" arasındaki 100 yılı aşkın rekabet, şehir derbileri kategorisinde dünyanın derbisi ilan edildi.

    İki takım arasında yapılan maçlara, statlara, taraftar yapısına ve kulübün genel özelliklerine de yer veren internet sitesi, Fenerbahçe'yi çalışan insanların kurduğunu ve daha çok işçi sınıfının destek verdiğini ifade ederken, Galatasaray'ın, Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulduğunu, zengin ve ünlü isimlerin takımı olduğunu kaydetti.İki takımı İstanbul boğazının ayırdığına dikkat çeken internet sitesi, kulüplerin tarihlerinde yakaladıkları başarılara da yer verdi.Fenerbahçe-Galatasaray maçının ilk sırada olduğu listenin ikinci sırasında Arjantin'in dünyaca ünlü takımları Boca Juniors ile RiverPlate, üçüncü sırada ise İskoç liginin en büyük iki takımı Celtic ve Glasgow Rangers arasındaki
    rekabet var.

    BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ 16. SIRADA
    Turkcell Süper Lig'de bu hafta sonu oynanacak ve şampiyonluk yolunda en önemli maçlardan biri olarak gösterilen Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, listenin 16. sırasında yer alarak, dünyanın en önemli 20 derbisi arasına girdi.

    100'e yakın futbol takımına yer verilen "Footballderbies.com" adlı internet sitesinde, 7.8 puan toplayan Beşiktaş-Fenerbahçe rekabeti, Arjantin'den Independiente-Racing Club, Yunanisan'dan Aris Selanik-Paok Selanik, Bulgaristan'dan CSKA Sofya-Levski Sofya ve Uruguay'dan Penarol-National Montevideo derbileriyle aynı puan topladı ve 16. sırada yer aldı. İnternet sitesinde, boğazın iki yakasında yer alan bu kulüplerin bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı kadar çekişmeli olmamasına karşın, Türkiye'nin büyük iki kulübü oldukları için aralarındaki rekabetin de dikkat çektiğinin altı çizildi.Sitede ayrıca iki takım arasında 1924 yılından bu yana yapılan maçların sonuçlarına yer verilirken, Fortis Türkiye Kupası'nda bu iki takımın yine karşı karşıya geldiği ve Beşiktaş'ın tur atladığı anımsatıldı.

    Öte yandan, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki tarihi rekabet ise listede 22. sırada yer aldı. Toplamda 7.6 puan alan bu derbi, Manchester United-Manchester City, Athletico Madrid-Real Madrid gibi şehir derbilerini geride bıraktı.

    Dünyanın en büyük derbileri listesi şöyle:

    1-FENERBAHÇE-GALATASARAY 8.6
    2-Boca Juniors-River Plate 8.5
    3-Celtic FC-Rangers FC 8.3
    4-Palmeiras-Corinthians8.3
    5-Cenova-Sampdoria 8.3
    6-Olympiakos Piraeus-Panathinaikos 8.1
    7-Kızıl Yıldız Belgrad-Partizan Belgrad 8.1
    8-Wydad-Raja 8.0
    9-AS Roma-Lazio Roma 7.9
    10-Benfica-Sporting Lizbon 7.9
    16-BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE. 7.8
    22-GALATASARAY - BEŞİKTAŞ 7.6

#25.10.2009 16:45 0 0 0
  • vallahi bu haftasonu oynanan Manchester United - Liverpool maçını 2,5 milyar kişi izlemiş... dünyada 36 kanaldan canlı yayınlanmış...

    Bizim Fenerbahçe - Galatasaray maçını sadece İspanyol Canal + ve bir azeri kanal yayınlamış...

    Sanki kendimizi kandırıyormuşuz gibime geliyor :)
#26.10.2009 08:47 0 0 0
  • onLar çekişme yapmıyor ondan doğrudur
#26.10.2009 09:01 0 0 0
  • Teşekkürler :)
#27.10.2009 14:14 0 0 0