Ashanti - Ashanti Kimdir - Ashanti Resimleri - Ashanti Hakkında - Ashanti Biyografisi - Ashanti Shequoiya Douglas

Ashanti Shequoiya Douglas (d. 13 Ekim 1980), bilinen adıyla Ashanti, ABD'li şarkıcı, söz yazarı, model ve yapımcıdır. Ashanti, 2002'de çıkardığı Grammy Ödülü sahibi albümü Ashanti ile tanınmaya başladı. Bu albümden çıkan "Foolish" ve "What's Luv" adlı iki şarkısının Amerikan müzik listelerinde aynı anda bir ve iki numaraya yükselmesi, onu ABD tarihinde aynı anda ilk iki sırayı elde eden ilk bayan sanatçı yaptı.



Diskografi

Stüdyo albümleri

2002: Ashanti
2003: Chapter II
2004: Concrete Rose
2008: The Declaration

Diğer albümler

2003: Ashanti's Christmas
2004: Can't Stop
2005: Collectables by Ashanti

DVD

2004: Ashanti: The Making of a Star

Filmografi

Filmler

Bride and Prejudice (2004)
The Muppets' Wizard of Oz (2005)
Coach Carter (2005)
John Tucker Must Die (2006)
Resident Evil: Extinction (2007)
You're Nobody till Somebody Kills You (2008)
Baller (2008)

Televizyon

American Dreams (2002)
Sabrina, the Teenage Witch (2002)
WrestleMania XIX performed America The Beautiful (2003)
The Proud Family (ses) (2003)
Buffy The Vampire Slayer (2003)
Pepsi Smash (2003)
Punk'd (2004)
Oxygen: Custom Concert (2004)
Las Vegas (2005)
All That (2005)
Oprah Winfrey's Legends Ball (2006)
2007 World Series (Opening: 'God Bless America') (2007)
NFL Thanksgiving Classic CBS (Opening: 'National Anthem') (2007)
BET Ödülleri Nomination Special "I Wanna Thank My Mama" (Host) (2008)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share