Bir Sonbahar Günü

Son güncelleme: 25.10.2009 23:16
  • Bir Sonbahar Günü - Zekai Beder - Yaşam Hikayeleri

    Sonbahar mevsiminin neredeyse tam ortasındayız.kurumuş yapraklar sağa sola uçuşuyor.Karşımdaki ağaçlardan sürekli yapraklar aşağılara iniyor.Bunları seyrederken insan neler düşünmüyorki. geçen ömrü,kaybolup giden yılları,kırılan ümitleri,yok olan hayalleri.

    Aynaya bakıyorum bir başka şekilde on yıl öncesinide düşünerek.nekadar da fark büyümüş.saçlar daha beyaz,kırışıkların yanında birkaç daha kırışık yer almış davetsizce.On yıl önceki hayalleriminde olmadığını farkediyorum.Planlarımda uzun vadeli olmaktan çıkmış,haftalık veya günlük planlar haline gelmiş.Dualarım bile farklı on yıl öncesine göre ``Allahım beni kullarına muhtaç eyleme`` duası neredeyse dilimden hiç düşmüyor. Uykular daha kısa geceler daha uzun olmaya başlamış.

    Zaman belirli bir yaştan sonra dahada çabuk akıyor sanki.Ardıma baktığımda otuz yıl öncesi bile sanki dün gibi. Birde yaşanan olaylara bakıyorum,``nasılda sığmış bunca olay bukadar zamana`` demekten kendimi alamıyorum.Acılar geride kalmış,kurulan hayaller unutulmuş,beklentiler nerdeyse bitmiş...
    işte sararan yapraklar bir sonbaharda biraz hüzne iteledi,biraz maziye götürdü ,birazda aynaya baktırdı.Aslında kötüde olmadı,bulunduğum yeri ve zamanı gördüm ve hatırladım bir kez daha.Birgün gelecek ağaçtan son düşen yaprak gibi son günümüzü de yaşayacağız ve ömür denen hadise bitecek geride sadece birkaç kişide birkaç anı olarak kalacağım.


    Zekai Beder
#25.10.2009 23:16 0 0 0