:4:


MALZEMELER

4 kişilik
600 gr süt danası
8 adet pazı yaprağı
2 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy soğan



HAZIRLANIŞI

Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 440
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:23
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:14
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:09
Ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
casper Tarih: 29.11.2005 20:41
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.11.2005 14:24
paylaşım için teşekkürler
corleoni Tarih: 30.10.2005 20:16
sağol kardes :89: :19: