:16:

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 08:24
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:12
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:10
Ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
casper Tarih: 29.11.2005 19:40
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 25.11.2005 13:30
emeğinize sağlık teşekkürler
corleoni Tarih: 30.10.2005 19:15
eline sağlık kardes