Kilolu Çocukların Kurtuluş Reçetesi

Son güncelleme: 26.10.2009 01:28
  • obezite çocukluk - çocuklarda sağlıklı beslenme - çocuk beslenmesi
    noimage
    Obezite çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklardan. Çocuk ve ergenlerde zayıflama güç bir süreç...

    Dünyada 100 milyonun üzerinde çocuk obezite tehlikesi ve buna bağlı hastalıkların oluşturacağı risk faktörleri altında. Araştırmalar ülkemizde 20 yıl içinde ergenlerde obezite görülme oranın arttığını göstermektedir. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ve hızla yayılan hastalık karşısında ne yazık ki toplumdaki duyarlılık aynı oranda artış göstermemiyor.

    MEYVE SEBZE TÜKETMİYORLAR

    Obezitenin nedenleri arasında gösterilen Sedantri (hareketsiz) yaşam tarzı çocukluk çağında başlıyor. Çoğu zamanını televizyon ve bilgisayar karşısında geçiren çocuklar kadar arkadaşlarıyla buluşma noktası fastfood restoranları olan ergenler için de aynı durum söz konusu. Aynı araştırmalar özellikle ergenlerde sebze ve meyve tüketiminin hızla azaldığını gösteriyor. Bu durumda obezitenin bir diğer nedeni olan sağlıksız ve dengesiz, besin değeri düşük kalorisi yüksek beslenme kriterlerine uygunluk gösteriyor.

    KATI DİYET UYGULANAMAZ

    Kilo sorunu yaşayan çocuklarda zayıflama yetişkinlere oranla zor bir süreci kapsıyor. Öncelikle çocuğa gelişim çağında olduğu için katı bir diyet uygulanamaz. Çocuk ve ergen obezitesiyle mücadelede kilo fazlası olan çocukların gelişimlerine uygun kiloya ulaşmalarını sağlayacak beslenme programı büyük önem taşıyor. Ancak çocukların bir diyet programına sadık kalmaları ve kilo verdikten sonra devamlılığı güç olduğundan kilo fazlasıyla mücadelede destek bir program gerekli olmaktadır.

    NASIL UYGULANIYOR?

    Çocuk ve ergenlerde sağlıklı zayıflama için özel olarak uygulanan Pedipunktur tedavisi ayak tabanından akupunktur noktaları uyarılarak yapılan acısız ve yan etkisiz doğal bir yöntemdir. Ayak tabanında bulunan açlık merkezinin akustik dalgalar yardımıyla uyaran ve iştah kontrolü oluşturan tedavi sağlıklı kilo kaybı için çocuk ve ergenlerde uygulanan yeni ve başarı oranı oldukça yüksek tedavidir. Pedipunkturda kullanılan akustik dalgalar tedavinin acısız ve ağrısız bir yöntem olarak çocuklarda rahatlıkla uygulanabilir olmasına olanak tanıyor.
#26.10.2009 01:28 0 0 0