:18:


[schild]MALZEMELER[/schild]

1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Buğdayı bir gün önceden ıslatın. Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin. Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin. 8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin. Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:39
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:01
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 18:08
deyişik bir yemek denemede fayda var
corleoni Tarih: 30.10.2005 20:08
ellerin dert görmesin