KESTANELI HINDI

Son güncelleme: 19.03.2006 08:27
  • MALZEMELER

    1 adet hindi
    Yarım kilo kestane
    1 adet soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yeterince tuz ve karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.
#17.10.2005 18:18 0 0 0
  • eline sağlık
#30.10.2005 17:40 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 20:13 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:46 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:15 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:27 0 0 0