Portakallı Krep Tatlısı

Son güncelleme: 26.10.2009 11:25
  • Portakallı Krep Tatlısı tarifi

    için Malzemeler :


    1 yumurta
    1/2 su bardağı portakal suyu
    3/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
    1/2 su bardağı havuç suyu
    6 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 + 1/2 su bardağı kek un
    1/2 paket vanilya
    İçine ;

    300 gr labne peyniri
    8 yemek kaşığı pudra şekeri
    istediğin kadar damla çikolata
    Üzerine ;

    80 gr bitter çikolata
    1/2 çay fincanı krema
    Portakallı Krep Tatlısı hazırlanışı:

    Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım. Portakal suyu ,havuç suyu ve portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. Kek un ve vanilyayıda ekleyelim. Krep hamurumuz hazır. Teflon tavayı ocağa koyalım. Fındık büyüklüğünde tereyağı ile tavanın her yerini yağlayalım. Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim. Tavanın dibinin tümüne yayılmasını sağladıktan sonra ters yüz ederek fazla kızartmadan kreplerimizi pişirelim. Bu ölçülerle benim tavamda 4 adet krep oldu. Bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini karıştıralım. Kreplerin her iki yanından biraz kestikten sonra ,hazırladığımız kremayı kreplerin içerisine sürelim. Üzerlerine damla çikolata serptikten sonra ,rulo şeklinde saralım. Bir tepsiye koyup üzerini streç filmle örtelim ve yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıp çikolata sosunu hazırlayalım. Dolaptan çıkardığımız rulo krepleri verev bir şekilde bıçakla 3 er cm. kalınlıkta dilimleyelim. Üzerlerine çikolata sos gezdirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun...
#26.10.2009 11:25 0 0 0