KÜTAHYA KÖFTESI

Son güncelleme: 19.03.2006 08:13

  • MALZEMELER

    4 kişilik
    2 çorba kaşığı kıyma
    2 çorba kaşığı tarhana
    1 çay kaşığı karabiber
    yeteri kadar tuz
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 çay bardağı bulgur
    1 çay kaşığı nane
    1 kase yoğurt
    1 çorba kaşığı tereyağı



    HAZIRLANIŞI

    Tarhanayı ılık su ile ıslatın. 1 saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine karabiber, kıyma ve tuzu ekleyin. Malzemeleri yoğurun ve hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine koyun. Köfteler yumuşayınca tencereden alın ve bir tabağa yerleştirin. Üzerine yoğurdu dökün. Yağı tavada eritin, naneyi ve pulbiberi içine atın 1-2 dakika karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
#17.10.2005 18:26 0 0 0
  • eline sağlık kards
#30.10.2005 17:05 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.12.2005 18:41 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:32 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:19 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:13 0 0 0