MALZEMELER

1 adet tavuk
4 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
1 adet yumurta sarısı
2 bardak tavuk suyu
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 432
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 15:55
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:58
paylaşım için thanks
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:15
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 10.12.2005 10:56
ellerinize sağlık paylaşımlarınız için
corleoni Tarih: 29.10.2005 22:52
eline sağlık :70: