MALZEMELER
1 kg sığır eti
5 çorba kaşığı margarin
3 diş sarmısak
1 kg patates
2 baş soğan
1 baş orta boy havuç
1 defne yaprağı
1 çay bardağı süt
3 domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kemiksız sığır etini, birkaç yerinden çatalla delin, lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartın. Soğanları, parça havucu, sarmısakları; karabiberi, tuzu, defne yaprağıni katarak kızartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katın, yine karıştırıp domatesleri eritin, iki bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Iki saati aşkın bir süre et iyice pişince patatesleri soyup küçük doğrayarak bir tencereye alın. Etin suyunu süzerek patateslere katın, sıcak su ilave edip haşlayın, süzüp kevgirde ezip püre haline getirin, kalan iki kaşık yağı ekleyip, hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın, eti dilim dilim kesip püre ile süsleyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 463
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 09:34
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:08
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:53
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 21:04
eline saglık
corleoni Tarih: 29.10.2005 22:48
sağol kardes