[schild]MALZEMELER[/schild]

[span=orange]4 kişilik
1/2 kg parça et
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dere otu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz
hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un[/span]


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

[span=burlywood]Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın içine atın ve çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün.[/span]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 434
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:05
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:01
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:11
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
corleoni Tarih: 29.10.2005 22:47
eline sağlık :8: :8: :8: