MALZEMELER

1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI

Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın.
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 500
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 08:07
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:51
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
PALADAYI Tarih: 18.12.2005 11:05
Sağolasın
ens_selman Tarih: 14.12.2005 14:36
Tesekkürler arkadasim
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 19:37
tarif için teşekkürler eline saglık
corleoni Tarih: 29.10.2005 21:42
sağol kardes