DMG Ve TMG

Son güncelleme: 26.10.2009 18:43
  • DMG Ve TMG - DMG Ve TMG Nedir - DMG Ve TMG Hakkında

    DMG (Dimetilglisin), yalnızca birkaç gün ya da birkaç hafta sonrasında göze çarpan bir dil gelişimi sağlayarak ASD'li çocukların yaklaşık yarısında işe yarar. Toksik olma dığı ve bağışıklık güçlendirici olarak bilindiği için bütün aile lerin denemek için çocuklarına DMG vermelerini isterim. Ço cuklar genellikle glisinin doğal tadını sevdiklerinden (her za man çocukların hoşlanacağı besleyicileri ararım) küçük, dil al tı 125 mg tabletleri öneririm. Bazı çocuklar alışana kadar hi-peraktivite gösterebildiği için sabah dozları tercih edilir; bir tabletle başlamayı eğer fayda görülürse 6'ya kadar (hepsi öğ leden önce alınmalı) çıkartmayı öneririm. DMG'nin hiperakr îiviîe yaptığı bazı çocuklarda, beraberinde günde 2400 mcg folinik asit verilerek bu etki azaltılabilir. Hiperaktivite, folinik aside rağmen devam ediyorsa çocukların yüzde 15'i DMG ve TMG (yüksek metilatör) gibi metilasyon ajanlarına toleranssız olduklarından DMG kesilmelidir. Bazı anneler TMG'nin de ğil, DMG'nin hiperaktiviteye neden olduğunu söylerler; TMG; SAM(e) (S-Adenosylmethionine) adlı bir ön madde aracılığıyla serotonini—asetilkolin sentezinde önemli bir en zim—artıran bir fazla metil gruplu DMG'dir. Bazı annelerse DMG'den TMG'ye geçtiklerinde hiperaktivite fark ettiklerini ve problemsiz şekilde DMG'ye döndüklerini söylerler. Ço cukların kimyası çok benzersizdir ve bu toksik olmayan mad delerle, deneme yanılma yöntemini benimsemek yararlarını saptamak için tek yoldur. Hem DMG hem TMG'nin çok gü venli olduklarına dair kayıtlar vardır.

    B Vitaminleri

    B vitaminlerinin enerji üretiminde rolü vardır; gastrointes-tinal sistemdeki kasların kasılması ve yanı sıra sağlıklı sinir ler, cilt, göz, saç, karaciğer ve ağız için gereklidir. B vitamin leri bir takım olarak çalıştıkları için birlikte alınmalıdır, fakat gerektiğinde B6 ya da folik asit gibi herhangi bir tanesi daha fazla da alınabilir.

    A. B1 ya da thiamine, kan oluşumu, hidroklorik asit üreti mi ve karbonhidrat metabolizması için gereklidir.
    B. B2 vitamini ya da riboflavin, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu, antikor üretimi ve trytophan metabolizması için gereklidir.
    C. B3 vitamini ya da niasin, niasinamid ya da nikotinik asit, düzgün sirkülasyon için gereklidir. Karaciğerde tryptophan formasyonunda önemli rol oynar. Niasin karbonhidrat, yağ ve protein metabolizmalarına ve sinir sisteminin düzgün fonksiyon göstermesine yardım eder.
    D. B5 vitamini ya da pantothenik asit, "anti-stres" vitami ni olarak bilinir. Adrenal hormonlarının üretimi, anti korların oluşumu için önemlidir ve yağların, karbonhid-raların ve proteinlerin enerjiye dönüştürülmesine yar dım eder. B5 önemli steroidlerin ve böbreküstü bezler de kortizon üretimi için gereklidir.
#26.10.2009 18:43 0 0 0
  • DMG Ve TMG Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 26.10.2009 18:43