:58:

[schild]MALZEMELER[/schild]

500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:24
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 18:01
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:18
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
corleoni Tarih: 29.10.2005 18:42
sağol kardes
DeNiZKiZi Tarih: 18.10.2005 01:24
Ellerine saglik kardesim