MALZEMELER
1 bardak ılık su
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
un
yumurta


HAZIRLANIŞI

1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1064
favori
like
share
@ARZU@ Tarih: 05.11.2007 17:23
UYARILARINIZDAN DOLAYI TESEKKÜRLER AFiYET OLSUN
Sindy Tarih: 05.11.2007 16:49
emegine saglik Arzu, yalniz sunulan tarifleri silmek zorunda kaldim

bir dahaki sefer arama yapip sunarsan daha iyi olur, emeklerin bosa gitmez
SU-PERISI Tarih: 05.11.2007 16:37
tariflerin için saol arzucugum.tek tek sunarsan daha iyi olur
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:40
MALZEMELER
4 su bardagı un
1 su bardagı ılık süt
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 çorba kaşıgı sıvıya tuzkarabiber

HAZIRLANIŞI
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yogurma kabına dökün. Ortasını açın ve eritti iniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayali sütü ve tuzu ekleyin, yogurun. Yogurdugunuz hamur kulak memesi yumuşaklı ında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soganı soyun ve küçük küçük dograyın. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soganı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yogurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıya sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttıgınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabagına alın ve sıcak olarak servis yapın.
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:31
--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
hamur için:
1 çorba kaşıgı eritilmiş margarin
4 su bardagı un
1 adet yumurta
1 su bardagı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşıgı eritilmiş margarin
2 su bardagı pilavlık bulgur
1 adet tavuk gögsü
3 su bardagı su
1 tatlı kaşıgi karabiber
kırmızı toz biber
nane

HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardagı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavugun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapagı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yogurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden ya lamış oldugunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:27
--bursa böregi tarifi------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 tatlı kaşıgi bira mayası
1 yemek kaşıgı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 tane sogan
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz

HAZIRLANIŞI
Soganı ince ince dograyın. kıyma ile çok az ya da pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yogurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yogurt sosuyla ıslatacagınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:24
Krep Tarifi

--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşıgı tuz
3 su bardagı un
6 su bardagı su (su miktrarı hamuru ne cok cıvık ne de katı yapacak şekilde istege göre de ayarlanabilir)

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp yagsız tavada, tavayı 2 veya 3 milim kaplayacak şekilde yayılır. Arkalı önlü pişirilip iste e göre kavrulmuş kıymaya, peynire veya başka bir garnitüre sarılarak afiyetle yenir.
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:22
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagı yogurt
2.5 su bardagı un
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy sogan
1 demet maydonoz
1 su bardagı
peynir(istege baglı)
kabartma tozu
tuz
kekik
nane
kırmızı
biber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri fındık iriliginde, soganları da yemeklik dograyalım. Bir kapta çırptıgımız yumurtaların içine yagı ve yogurdu ekleyelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu, peyniri, patatesleri, soganları, yeşilligi ve baharatları
ekleyip karıştıralım. Yaglanmış tepsiye harcı dökelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse susam ve çörek otu serpelim. 180 derecede pişirelim.
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:19
Peynirli Po aça Tarifi

--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 çaykaşı ı zeytinyagı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardagı süt

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde dograyıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşıgı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir pogaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyagıyla yagladıgınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttıgınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.