[COLOR=tomato]MALZEMELER

4 armut
1.5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 01:12
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 23.02.2006 10:06
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 13:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 20:51
tarif için teşekkürler eline saglık