[schild]MALZEMELER[/schild]

3 su bardağı un
½ paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı koyu ayran
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz


HAZIRLANIŞI

Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:31
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:31
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:13
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN